Onze drijfveer?

Heel Vlaanderen aan het fietsen krijgen!

Al vanaf de eerste dag dat de jonge ondernemer Benny Mintjens in 1990 zijn fietswinkel in ’s Gravenwezel opende, koesterde hij één ambitie: heel Vlaanderen aan het fietsen krijgen. Want fietsen is gezond voor jezelf en het milieu. Met inmiddels zes winkels in de regio Antwerpen en Waasland legde Benny al een aardige weg af. Uiteraard kon dit niet zonder zijn gemotiveerd team van medewerkers.

Dé pionier voor elektrische fietsen

Meteen na de introductie van de elektrische fietsen zag Benny het enorme potentieel in. Fietsen Mintjens is dan ook dé pionier voor elektrische fietsen in België.

Meer info over E-Bikes? Neem zeker eens een kijkje op onze kennisbank

Fietsen Mintjens verkoopt jaarlijks vele honderden elektrische fietsen. Meer over elektrische fietsen.

Wij weten waarover we praten…

Fietsen Mintjens is gebouwd op bijna 35 jaar ervaring in de fietsenbranche. Wij weten dan ook perfect waarover we praten. We stonden op de eerste rij bij elke technologische innovatie in de fietsenwereld. Benny Mintjens is in 2017 gelauwerd door het Koninklijk instituut der elite als expert van de sector.

… maar alles begint bij het luisteren

Ondanks onze enorme kennis over fietsen, begint elk klantencontact met aandachtig luisteren. Alleen als we perfect weten wat onze klanten verwachten, kunnen we hen ook de juiste fiets adviseren.

Benny’s Verhaal

Mijn avontuur begon in 1990 toen ik mijn eerste fietsenwinkel opende te ’s-Gravenwezel. Deze winkel groeide in de loop der jaren uit tot het bedrijf Fietsen Mintjens.. Dankzij mijn 30 jaar ervaring in het matchen van behoeftes en verlangens van klanten aan hun ideale fiets, heb ik me kunnen ontwikkelen tot specialist van de fietssector. Deze kennis mag ik ook reeds meer dan 25 jaar doorgeven aan mijn geëngageerd team. Als voorzitter van Traxio-Velo en Velopass Vzw draag ik ook graag mijn steentje bij aan de verbetering van de fietssector en de ondersteuning van de fietsliefhebber. Het maken van een verschil in ons milieu, de gezondheid en mobiliteit van mijn klanten en hun oprechte waardering zijn mijn grootste drijfveren.

 

 

Lees het volledige verhaal

Wij steunen To Walk Again

Omdat fietsen niet voor iedereen evident is!

 

Bewegen is de basis van een kwaliteitsvol leven. Voor Fietsen Mintjens én voor To Walk Again vzw vormt dit motto zelfs de belangrijkste bestaansreden.

To Walk Again is het initiatief van Marc Herremans, triatleet en winnaar van de Iron Man 2006. Na een ongeval kwam hij in een rolstoel terecht, maar deed er vervolgens alles aan om zo actief mogelijk in beweging te blijven. Niet lang daarna richtte hij To Walk Again vzw op voor lotgenoten. Via allerhande sportactiviteiten inspireert hij mensen met een fysieke beperking om zo zelfstandig mogelijk in het leven te staan. Zijn staprobot illustreert de voortdurende zoektocht naar nieuwe technologische ontwikkelingen die hersenen, zenuwbanen en spieren stimuleren tot bewegen.

Al dat onderzoek kost uiteraard massa’s geld. Fietsen Mintjens engageert zich ten volle om geld in te zamelen voor verder onderzoek. Omdat bewegen belangrijk is.