Vandaag voel ik me als stichter en zaakvoerder van mijn fietsenwinkel gelukkiger dan ooit, barstend van energie en zin in het leven. Ik mag dan ook mijn grootste passie uitoefenen als beroep. De appreciatie en oprechte waardering die ik krijg van mijn cliënten zijn mijn grootste drijfveer. Afgestudeerd aan Syntra Antwerpen en het afwerken van mijn legerdienst vestigde ik me in 1990 vrijwel onmiddellijk te ’s-Gravenwezel als zelfstandige fietsverkoper en fietshersteller. Mijn fietsenwinkel groeide in de loop der jaren uit tot het bedrijf Fietsen Mintjens, waarin ik ondertussen over een schitterend team van geëngageerde medewerkers beschik.

 

Doorheen de jaren ontplooide ik me als een veelzijdige fietsverkoper, die overal wel thuis is. Zowel voor gewone fietsen, hybridefietsen, stadsfietsen, racefietsen, speed pedelecs, alle terreinfietsen, kinderfietsen en andere soorten fietsen heb ik de nodige ervaring opgebouwd. Mijn grootste stokpaardje blijft de Elektrische fiets of E-Bike, waarin ik me specialiseerde door regelmatige bijscholing en jarenlange ervaring.

 

Daarnaast blik ik terug op een lange carrière in de eigen werkplaats, waarin ik meer dan 30 jaar als fietshersteller-mecanicien verantwoordelijk was als uitvoerder en gedurende nu meer dan 25 jaar trotse leermeester ben voor vele huidige succesvolle fietsherstellers-mecaniciens.

 

Naast fietsverkoper en fietshersteller noemen de mensen me ook wel eens “de fietsspecialist met de gouden handen”. Recentelijk, in juni 2017 was de bekroning door het Koninklijk Instituut der Eliten de kers op de taart toen het organiserend comité me de titel verleende van “Expert van de Sector”. Eind 2017 werd ik voorzitter bij Traxio-Velo, de sectorfederatie die op politiek vlak veel lobbyend werk verricht voor de fietser in het algemeen maar als sectorfederatie er ook is voor de ganse kleinhandel in de fietssector, als klankbord en als ondersteuning. Midden 2018 werd ik voorzitter bij Velopass vzw, als mede creator van het nieuwe unieke fietsregistratiesysteem dat een halt toeroept aan de vele fietsdiefstallen en een analogie nastreeft van de Carpass.

 

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het milieu, de gezondheid, het opvullen van vrije tijd of de mobiliteit, net die domeinen waar we kunnen helpen. Dat de juiste fiets net hier het verschil kan maken heeft me steeds gemotiveerd om verder te gaan. Als adviseur en aanbieder van kwaliteitsfietsen geeft het me zeer veel voldoening deze perfect te laten passen op de voor ieder afzonderlijke noden, behoeften, wensen en verwachtingen.

 

Al deze ervaringen vormen mijn dagelijkse motivatiebron om voor mijn cliënten de beste oplossingen aan te reiken en dit begint al bij de samenstelling van de kerncollectie. Mijn jarenlange opgebouwde kennis en drang naar maximale klantentevredenheid breng ik constant over op ons gedreven team. Hierdoor kunnen zij ook meer cliënten een topervaring van meerdere jaren aanbieden.

 

Tenslotte school ik me constant bij op technisch en zakelijk vlak en behaalde ik elk jaar opnieuw bij menig leverancier of instituut het getuigschrift van Onderlegt Expert.

 

Kortom, zaakvoerder van een fietsenwinkel zijn is voor mij meer dan een optelsom van technische kennis. In de eerst plaats blijf ik verantwoordelijk voor de tevredenheid van de aankoop van mijn cliënten. Door actief en aandachtig te luisteren reiken we iedereen de meest passende fiets aan, die we dan ook graag verkopen! Dat is onze intentie! Het is pas na de aankoop dat jij er maximaal en meermaals van kan genieten, en dat weten we.

 

Geluk kan je niet kopen, wel uw dagdagelijks fiets en -rijgenot, dankzij een goede en juist gekozen fiets van bij Fietsen Mintjens!

 

Benny Mintjens

Stichter en zaakvoerder