« Terug naar blog overzicht

Zo kies je de veiligste fietshelm

Als je gaat fietsen draag je best een helm om bij een ongeluk erger te voorkomen. In de video hierboven zie je 3 voorbeelden van helmen. Beginnen doen we met de Speed Pedelec helm. Deze is speciaal gemaakt om met een 45 km per uur fiets te kunnen rijden. Hij is voorzien van verlichting en pinkers. Daarnaast zijn de achterkant en slaap extra beschermd. Bovendien is er een vizier toegevoegd om te vermijden dat er vliegjes in je ogen komen.

Daarnaast kan je kiezen voor een gewone fietshelm die lichter in gewicht is en grotere koelingsgaten heeft. Ze zijn in heel wat verschillende kleuren, breedtes en groottes verkrijgbaar en er zijn 2 specifieke uitvoeringen: de gewone gekeurde versie of de MIPS versie. MIPS wordt toegevoegd aan een fietshelm in de vorm van een wrijvingsarme laag die tussen de buitenschaal en de voering van de helm zit. Als gevolg daarvan kan de helm ten opzichte van het hoofd schuiven bij een impact vanuit verschillende hoeken. Dit beperkt de kans op hersenletselschade.

Ten slotte hebben we nog de kinderhelmen. Laat de keuze van de kleur en het thema best aan jouw kind over. Dan is de kans immers veel groter dat hij de helm effectief zal dragen. We raden aan om voor een magneetsluiting te kiezen zodat er nooit huid tussen de sluiting kan komen. Let ook altijd goed op het afstellen van de helm. De positie van de riempjes zijn daarbij zeer belangrijk om de veiligheid bij een val te garanderen.