« Terug naar blog overzicht

Woon-werkverkeer met de fiets? Niets dan voordelen

Overweeg je je woon-werkverkeer met de fiets te overbruggen? Ons advies? Gewoon doen! Want fietsen naar en van het werk biedt alleen maar voordelen. We sommen ze eventjes kort op. Wat dacht je van elke dag een goed humeur? Een fris en creatief hoofd? Een pak minder stress omdat je geen files of parkeerproblemen meer hebt? En dan hebben we het nog niet gehad over het uitgesproken financieel en fiscaal voordeel. Zeg nu zelf, bij al die pluspunten vallen die sporadische regendruppels toch in het niet?

Woon-werkverkeer met de fiets? Goed humeur gegarandeerd

Wie naar zijn werk fietst heeft inderdaad een goed humeur, veel meer dan de autorijdende collega’s. Je hebt geen koffie meer nodig om wakker te worden, je springt gewoon je fiets op en je bent weg. Alle muizenissen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je maakt je hoofd al fietsend leeg en je komt met een fris hoofd aan op het werk. Terwijl je aan het fietsen bent borrelen bovendien vaak de meest lumineuze ideeën op. Iedere fietser heeft dat al ervaren. Na de dagtaak fiets je rustig weer huiswaarts, en ook daar kom je aan met een fris hoofd. Een duidelijke win-win, een ander woord bestaat hier niet voor. Gooi dat dure fitnessabonnement maar in de vuilbak, want dat heb je niet meer nodig.

Geen files meer en zoveel minder stress

Doe je je woon-werkverkeer met de fiets, dan heb je geen filestress meer. Integendeel zelfs, je fietst alle stilstaande wagens met de glimlach voorbij. Je hoeft ook niet meer op zoek naar een parkeerplaats. Wie dat regelmatig moet doen wéét hoe stresserend dat is, zeker als je ergens op tijd moet zijn. Overal verschijn je even fris en monter.

Fietsen is ook financieel meer dan meegenomen

Financieel is het woon-werkverkeer met de fiets zeer voordelig. Je werkgever betaalt je een fietsvergoeding van 0,23 euro per gefietste kilometer en dat bedrag kan aardig oplopen in een maand. Wat je aan fietsvergoeding krijgt is bovendien 100% fiscaal vrijgesteld. We berekenen even twee uiteenlopende fietssituaties. Woon je op vijf kilometer van je werk? Dan levert voltijds woon-werkverkeer met de fiets je ongeveer 50 euro per maand extra op. Volledig belastingvrij. Een extremer voorbeeld: fiets je met een speedbike van Antwerpen naar Brussel en terug? Dan steek je algauw 450 euro extra op zak, maandelijks, en alweer onbelast. Tel daar de gezondheidsbonus bovenop… Aanlokkelijk toch?

Met een goede fiets overbrug je het woon-werkverkeer probleemloos

Op zoek naar een goede fiets die naadloos bij je past? Kom dan eens langs in een van onze zes fietsenwinkels, of maak een fietsafspraak online. Je kunt zelfs je eigen e-bike testperiode boeken. Je kan naar één van onze e-bike infomomenten komen, of ons bezoeken op een van onze testdagen die we zeer regelmatig organiseren. Neem gerust contact met ons, we beantwoorden je vragen graag. Bij ons ben je altijd verzekerd van kwaliteitsvol advies.