« Terug naar blog overzicht

Uitzonderlijke rijervaring met een e-bike 

Wie ooit met een elektrische fiets heeft gereden, weet het maar al te goed. Rijden met een e-bike levert een uitzonderlijke rijervaring op. Het fantastische aan het rijden met een e-bike is dat fietsen zoveel gemakkelijk wordt en dat je zo vlotjes van A naar B gaat. Geen files of parkeerproblemen meer. Alles is lichter, het lijkt alsof je altijd meewind hebt of bergaf rijdt, met de wind losjes door je haar. Als je met een e-bike onderweg bent, voel je je in een mum van tijd helemaal ontspannen en een pak gelukkiger. Net omdat het allemaal zo gemakkelijk gaat. Er is maar één maar: de fiets moet een kwaliteitsfiets zijn. Hoe hoger de kwaliteit van een e-bike, hoe hoger het geluksgevoel en hoe beter je het fietsen ervaart. Let wel, ‘Bezint eer ge begint’ want de uitzonderlijke rijervaring met een E-bike wordt vlug verslavend. 

Uitzonderlijke rijervaring met een e-bike, snel, hip en sportief 

Met een gewone fiets haal je doorgaans 15 à 20 kilometer per uur. Met een elektrische fiets rijd je algauw aan 25 kilometer per uur alle files met de glimlach voorbij. De uitzonderlijke rijervaring met een e-bike wordt nog verhoogd door de hippe modellen die de kop opsteken. Herinner je je nog die allereerste e-bikes? Die zagen er zo oubollig uit, met die zware batterij achteraan op het stoeltje. Geschikt voor oma’s die niet goed meer te been en te fiets waren. Die tijden zijn gelukkig voorbij. De motor en de batterij zijn nu nagenoeg onzichtbaar, dikwijls worden ze zelfs in het frame ingebouwd . Het aantal soorten e-bikes is immens. Zo zijn er al elektrische vouwfietsen, low riders, designfietsen … De keuze wordt steeds moeilijker, want de een is al mooier dan de ander. 

Betaalbaar en voordelig, ook voor mensen op kantoor 

Terwijl de fietsen in het topgamma nog altijd vlotjes voor 3.000 euro of meer van de hand gaan, heb je intussen al instapmodelletjes van minder dan 1.000 euro. Een goede e-bike koop je gemiddeld voor 2.200 euro. Maar vooral qua verbruik is een elektrische fiets zeer voordelig. Weet je hoeveel elektriciteit je nodig hebt voor één volle accu? Amper 0,2 kW of 0.10 Euro. Nog voordelen? Dankzij de elektrische ondersteuning kom je nooit meer bezweet of te laat op het werk aan. Ook meegenomen? De elektrische fiets is over kleine afstanden bijna altijd sneller dan de auto. Logisch, aangezien je alle files gewoon voorbijrijdt. Bovendien zijn e-bikes groen, efficiënt én comfortabel, en ook dat zijn wezenlijke onderdelen van de uitzonderlijke rijervaring met een e-bike. 

Elektrische fietsen gaan zo hard als je wil 

Vind je 25 kilometer per uur niet snel genoeg? Dan ga je voor een Speed Pedelec, daarmee haal je makkelijk snelheden tot 30 en zelfs 45 km/u. Je hoort er dan wel een helm en een nummerplaat bij te nemen, want deze snelle elektrische fietsen worden beschouwd als brommers. Maar ook hier voel je die uitzonderlijke rijervaring met een e-bike. 

Kunnen we je helpen? 

Of adviseren? Neem gerust contact met ons op. We antwoorden graag.