« Terug naar blog overzicht

Zoveel keuze, hoe kies je de juiste e-bike?

Vraag je jezelf af: hoe kies ik de juiste e-bike? Dan lees je het best verder… Een goede elektrische fiets heeft niet alleen te maken met hoe goed die eruit ziet, hoewel een mooie fiets altijd meegenomen is. De kwaliteit van een fiets is echter vooral afhankelijk van de stijfheid van het frame, van de juiste legering en samenstelling van het gebruikte aluminium. Dat de fiets beschikt over een correcte geometrie speelt ook een grote rol. Die heeft te maken met de juiste hoeken waarmee de framebuizen gevormd zijn en is allesbepalend voor het stuurvermogen, rijgevoel en comfort van de fiets. Maar ook het ondersteuningsmerk, het ondersteuningsniveau dat onder de fiets hangt, de aandrijfkwaliteit van de banden en de wielen zijn basis voor kwaliteit. En wat dacht je van de fietspositie en ergonomische stuurhouding?  

Hoe kies ik de juiste e-bike?  

Wil je weten wat het verschil is tussen een slechte, een goede en een excellente elektrische fiets? Dan nodig ik je uit eens langs te komen op onze E-bikepresentatiedagen. We geven je dan uitleg over de legering van een elektrische fiets, hoe een e-bike werkt, wat de positie is van de motor, wat de verschillende batterij-inhouden betekenen. Verder voorzien we een hoofdstuk over veiligheid en over de aandrijving van de versneling. En ten slotte krijg je de kans verschillende e-bikes te testen. Je benen zullen je direct vertellen wat een goede en een minder goede elektrische fiets is. Onze tip? Koop je een E-bike, doe dan altijd een testrit. Want dat testen is cruciaal. Probeer een elektrische fiets altijd uitgebreid uit voordat je hem aankoopt.  

Wat zijn de betere elektrische fietsen? 

Bepaalde merken en modellen zijn absoluut niet geschikt voor lange afstanden, zijn niet veilig en zeker niet all-weather-proof. Wat de beste e-bikes zijn is niet één twee drie te zeggen. Over één ding zijn we echter wel honderd procent zeker. Koop je e-bike niet in een supermarkt, maar altijd bij een officiële dealer. Deze e-bikespecialist wordt dan meteen jouw aanspreekpunt voor grenzeloos fietsplezier.Officiële dealers beschikken over de juiste apparatuur en het juiste gereedschap. Dat is trouwens broodnodig, want een e-bike heeft een goede instelling en een vakkundig onderhoud nodig.  

Fietsen Mintjens werkt enkel met middenmotor van Bosch 

Inderdaad, bij Fietsen Mintjens werken we alleen met materiaal van Bosch. Dat doen we omdat Bosch dé technologische trendsetter is op het vlak van batterijtechnologie, en een pak beter dan alle concurrenten samen. Met een Bosch van 400 wattuur rijd je probleemloos 120 kilometer ver. Bovendien kiezen we bewust voor een middenmotor, en ook daarvoor hebben we onze redenen. Een middenmotor drijft de pedalen aan en dat levert een fijne, soepele en lichte fietservaring op. Je voelt amper dat je met een fiets rijdt. De stabiliteit is groter en je kan een lekke band veel eenvoudiger herstellen of vervangen.  

Meer info nodig? 

Neem dan contact met ons op. We beantwoorden je vragen meteen. Je krijgt alvast een duidelijk antwoord op de vraag: hoe kies ik de juiste e-bike? En een testrit krijg je er in ieder geval gratis bij.