« Terug naar blog overzicht

Fiets versus auto, wat is de beste bedrijfskeuze?

Je vraagt je af wat de voordelen zijn van fiets versus auto? Houd je vast, hier komen ze kort en krachtig samengevat aan. Fietsen is positief voor het milieu én voor je gezondheid. Fiets je naar het werk, dan krijg je vanzelf je dagelijkse portie beweging, zelfs tot twee keer toe, en dat vrijwel gratis. Je komt bovendien met een fris hoofd aan op het werk en na de dagtaak kom je met een even fris hoofd weer thuis. Fietsen is niet alleen gunstig voor de werknemer, ook de werkgever plukt veel vruchten van een uitgekiend fietsbeleid. Hieronder lijsten we de meest in het oog springende pluspunten op voor de werkgever.

Fietsende werknemers doen wonderen voor het imago

Ben je bedrijfsleider of heb je beslissingsbevoegdheid in een bedrijf? Dan denk je het best even na over een actief fietsbeleid. Want de voordelen van fietsende werknemers zijn immens. In het kort komen ze hierop neer: kies je als bedrijf voor de integratie van fietsen voor je werknemers? Dan kies je voor minder luchtvervuiling en meer vitaliteit. Terzelfdertijd bouw je aan een positief en vooruitstrevend bedrijfsimago, en dat is altijd meegenomen. Met een actief fietsbeleid toon je aan dat je begaan bent met het milieu, dat je er actief mee bezig bent en dat je luistert naar de noden van je medewerkers. Veel mensen – waaronder ongetwijfeld ook veel van je werknemers – vinden het immers belangrijk om hun steentje bij te dragen aan de leefbaarheid van onze planeet. 

Fiets versus auto? Fietsen is de betere bedrijfskeuze

Waarom is een keuze voor de fiets de betere? Omdat je op die manier de creativiteit van je medewerkers stimuleert. Ze komen altijd uitgerust en goedgemutst op het werk toe mét een fris hoofd. Bovendien zijn ze altijd op tijd, omdat ze perfect en filevrij kunnen inplannen hoeveel tijd ze voor hun woon-werkverplaatsing nodig hebben. Hoe meer ze fietsen, hoe minder stress ze hebben en hoe creatiever ze zijn. Ze zijn ook veel minder ziek. Het aantal afwezigheden onder fietsende werknemers ligt opmerkelijk lager dan bij de niet-fietsende collega’s.

Elektrisch fietsen is 120% aftrekbaar

Weet je waarom we een overduidelijke 1-0 noteren voor de elektrische fiets versus auto? Omdat elektrische fietsen supervoordelig zijn voor een bedrijf, nog meer dan de elektrische auto’s. Elektrische fietsen zijn 120% aftrekbaar, tegenover 100% voor de elektrische vierwielers. Ook je fietsende werknemers hebben er financieel baat bij, want boven op de gezondheidsbonus die het fietsen met zich meebrengt ontvangen ze 0,23 eurocent per fietskilometer die ze afleggen. Dat maandelijks extraatje is bovendien ook voor hen belastingvrij.

Fietsen Mintjens biedt je een waterdicht fietsplan

Sinds kort werkt Fietsen Mintjens samen met BMW-dealer Jorssen Noord in de Kapelsesteenweg in Merksem. Daar bevindt zich een van onze zes fietsshops. Zowel particulieren als bedrijven kunnen er terecht voor een gecombineerde mobiliteitsoplossing. Veel bedrijven bepalen zelf hoe ze hun mobiliteitsbudget verdelen: auto, fiets en auto, of alleen fiets. We luisteren naar je mobiliteitsproblemen en noden als bedrijf, horen je uit over de manieren waarop je die problemen wil aanpakken, en bekijken wat mogelijk is. Vervolgens stellen we je een waterdicht fietsplan voor of een bedrijfsfietsplan op maat. Daarin vind je het antwoord op de vraag hoe je het best de fiets integreert in jouw bedrijf. Fietsen Mintjens zet zich graag in om jouw medewerkers op de fiets te krijgen. Dat doen we door samen op zoek te gaan naar de beste oplossing voor jouw bedrijf en medewerkers. Neem voor je bedrijfsmobiliteit zeker contact met ons op. We helpen je graag vlot op weg.