« Terug naar blog overzicht

Elektrische fiets? Zeker niet alleen voor oudjes

Elektrische fiets alleen voor oudjes? Helemaal niet, of toch zeker niet meer. Vroeger misschien wel, bij de eerste e-bikes, maar die perceptie is vlug aan het evolueren. De elektrische fiets is niet alleen voor oudjes. De elektrische fiets is er voor iedereen en richt zich meer en meer op alle fietsende generaties. Zelfs de schoolgaande jeugd begint de voordelen van de elektrische fiets in te zien en te waarderen. En niet alleen vanwege het grote plezier dat een elektrische fiets hen bezorgt. 

Elektrische fiets is niet alleen voor oudjes 

Wie vroeger de woorden ‘elektrische fiets’ hoorde, kreeg meteen het beeld van een al wat oudere, zelfs bejaarde fietser voor ogen. Maar dat was vroeger. De leeftijd van de fietsers op een e-bike gaat steeds meer naar beneden. Je ziet al ettelijke dertigers en veertigers gezwind de straten trotseren met elektrische ondersteuning. Zelfs de schoolgaande jeugd stapt tegenwoordig over op een elektrische fiets. En daar zijn veel goede redenen voor. In de eerste plaats heeft de jeugd kennisgemaakt met het gemak van een e-bike. Anderzijds neemt het heen-en-weer fietsen naar en van school, dikwijls op de drukste momenten van de dag, héél wat minder tijd in beslag dan de auto. Want die staat toch maar vast in de file. En dat hebben ook veel ouders door. 

Fietsafstand van 8 tot 20 kilometer makkelijk te overbruggen 

De jeugd gaat naar school tijdens de ochtendspits, het drukste moment op de weg. Stel dat ze een afstand van 8 tot 20 km moeten overbruggen, en elke ochtend en avond met een van de ouders worden gebracht en gehaald. Zowel student als ouder verliest ontzettend veel tijd in de file, en dan hebben we het nog niet eens over de stress gehad. De schoolgaande jeugd kan een afstand van 8 tot 20 km veel gemakkelijker overbruggen met een elektrische fiets dan met een gewone fiets. Fietsen is trouwens veel gezonder dan je te laten brengen met de auto. En nog belangrijker, de jeugd is gemakkelijker te overhalen om die afstand naar en van school met de fiets te overbruggen als die fiets elektrisch is. Je merkt het, de elektrische fiets is niet alleen voor oudjes. En gelukkig maar! 

Ondertussen in de winkel 

In onze winkels merken we duidelijk dat, als de jeugd een elektrische fiets kiest, de ouders daar vrijwel meteen hun toestemming voor geven. De ouders volgen de keuze van hun kinderen zonder remmingen en zonder commentaar omdat ze het wel fijn vinden dat hun kinderen naar school fietsen. Zij zijn dan alvast van de dagelijkse enerverende en tijdrovende autoverplaatsingen af. Bovendien omarmen ze het idee dat hun kinderen actief en sportief bezig zijn. Dat de elektrische fiets duurder is dan een gewone fiets nemen ze er gewoon bij. Voor hen is dat maar een bijkomstigheid. Die meerprijs weegt niet op tegen het feit dat hun kinderen eindelijk weer eens bewegen door dagelijks naar school te fietsen. Neen, de elektrische fiets is niet alleen voor oudjes.