« Terug naar blog overzicht

De voordelen van een E-Bike

banner voordelen post

Fietsen op je E-Bike, dat is puur genieten van de heerlijke buitenlucht en prachtige natuur. Bovendien heeft een E-Bike heel wat praktische voordelen. Ben jij nog aan het twijfelen om je auto vaker aan de kant te zetten en te kiezen voor een E-Bike? Wij trekken je over streep en lijsten enkele grote voordelen voor je op.

 

Bespaar geld dankzij je E-Bike

Een volle benzinetank neemt een ontzettend grote hap uit je dagdagelijks budget, zeker sinds de stijgende olieprijzen. Vergelijk dit met de kostprijs om je E-Bike op te laden en je valt achterover! Een elektrische fietsbatterij kost je namelijk een paar eurocent om op te laden. Bovendien krijg je van je werkgever vaak ook een interessante fietsvergoeding. Ook wegenbelasting valt volledig weg bij je E-Bike.

 

Draag bij tot een groenere samenleving

Wist je dat één kilometer met de E-Bike 30 keer schoner is dan één kilometer met de auto? Dit komt omdat de hoeveelheid CO2 uitstoot minimaal is, namelijk slechts 3% van een gemiddelde personenauto. Kortom, met een E-Bike draag je je steentje bij tot een duurzame mobiliteit en een groenere samenleving!

 

Verlies geen tijd meer met je vervoer

Files, files en nog eens files! Zware spitsuren met kilometerslange files: zijn volledig verleden tijd met je E-Bike. Je kan zalig in één trek doorfietsen! Akkoord, een auto heeft een hogere snelheid. Maar dankzij de E-Bike vermijd je lange files. Je bent in no time op je bestemming, zeker in de stad.

 

Verbeter je fysieke en mentale gezondheid

Als mens zou je gemiddeld een dertigtal minuten per dag moeten bewegen. Je tochtje met je E-Bike kan daar al een flink deel van betekenen. Zo heb je een heerlijke frisse neus gehaald en ben je voldoende in beweging geweest! Bovendien leven we in onze samenleving aan een hoog tempo. Een rustgevende rit op je E-Bike kan je helpen ontspannen door te leren genieten van je omgeving. Zo bevordert het fietsen ook je mentale gezondheid.

 

Kortom, vier top redenen om je auto af en toe in te ruilen voor je E-Bike. Kom langs bij één van onze Fietsen Mintjens winkels en onze medewerkers helpen je graag verder met advies op maat. Ontdek wat het Fietsen Mintjens team voor jou kan betekenen.

Ontdek onze winkels
https://www.fietsenmintjens.be/

Ontdek ons aanbod elektrische fietsen
https://www.fietsenmintjens.be/